Kosten afstand bedienbaar rolluik

Kosten afstand bedienbaar rolluikAls je van plan bent een rolluik aan te schaffen, dan zijn er mogelijkheden deze zo simpel of zo uitgebreid te maken als je zelf wilt. Een elektrisch rolluik kan bijvoorbeeld worden aangestuurd met een tijdschakelaar, met een knop aan de muur of met een afstandsbediening. Dit laatste is handig als je het rolluik als garagedeur gebruikt, maar ook als je in je slaapkamer de rolluiken open wilt doen zonder uit bed te hoeven. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van situaties waarin een bedienbaar rolluik handig is, maar daarnaast zijn ze ook minder makkelijk open te breken en slijten ze minder snel. Sommige rolluiken zijn zelfs via een app te bedienen, ook als je niet thuis bent. Maar hoeveel betaal je hier precies voor?

*Tip:

→ Wat is de exacte prijs voor jouw klus? Vul het formulier in, ontvang en vergelijk vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De kosten

De prijs die je betaalt voor een op afstand bedienbaar rolluik is hoger dan voor een handmatig rolluik. Het verschil ligt ongeveer op €150 per rolluik meer. Ook het installeren zal duurder zijn, omdat de rolluiken moeten worden aangesloten op het elektriciteitsnet en dit is ingewikkelder. In de volgende tabel vind je enkele situaties en de kostprijs per rolluik en inclusief afstandsbediening. Ook de kosten voor de installatie worden vermeld.

Rolluik kostenpost Prijs
Kunststof rolluik 100cm x 100cm €250 – €300
Kunststof rolluik 200cm x 200cm €400 – €490
Aluminium rolluik 100cm x 100 cm €260 – €400
Aluminium rolluik 200cm x 200cm €500 – €775
De installatie €150 – €500
  • De goedkoopste optie: een klein kunststof rolluik met afstandsbediening koop je voor ongeveer €250. Je kunt overwegen deze zelf te plaatsen, maar dan moet je wel verstand hebben van elektriciteit. De meeste mensen laten dit dan ook doen, zodat ook de garantie geldig blijft. Voor €400 ben je dan ongeveer klaar.
  • Een groot elektrisch kunststof rolluik: als je een kunststof rolluik voor een groot woonkamerraam wilt laten plaatsen, dan betaal je voor het luik alleen gemiddeld €500. Inclusief montage kun je dan rekenen op ongeveer €750 – €850 voor een groot rolluik met afstandsbediening.
  • Een aluminium garagedeur: rolluiken met afstandsbediening zijn uitermate geschikt om als garagedeur te fungeren. Neem hier dan wel een aluminium deur voor, deze zijn beter tegen inbrekers en aluminium is sterker. Laat je een elektrisch rolluik van 3 meter x 3,5 meter installeren door een vakman, dan kost dit je zeker €1200.

De prijsopbouw

Rolluiken met afstandsbediening wegen, vergeleken met de installatiekosten, zwaarder op de installatiekosten dan simpele rolluiken die je met de hand kunt op- en afwinden. Van de totaalprijs nemen de materialen dan ook 73 procent in beslag. De montage is 25 procent van alle kosten die je zal maken en de overige 2 procent is voor voorrijkosten. Door de montage zelf te doen bespaar je dus 27 procent op de prijs. Aangezien de materialen zo’n grote plaats innemen in het geheel, kan je vaak ook nog geld besparen door goed marktonderzoek te doen en veel offertes op te vragen ter vergelijking. De bovengenoemde prijsopbouw vind je nogmaals terug in het onderstaande diagram. 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Wanneer je aan het plannen bent voor een elektrisch rolluik, dan kom je voor een aantal keuzes te staan. Deze hebben een positieve of negatieve invloed op de totaalprijs.

  • Het materiaal: vaak kun je rolluiken kopen van kunststof of van aluminium. Wil je deze installeren voor een verbeterde veiligheid, dan is aluminium beter en sterker. Kunststof en aluminium hebben veelal dezelfde kwaliteiten, maar kunststof is goedkoper en minder inbraakwerend.
  • De afmetingen: grote elektrische rolluiken zijn best prijzig en vooral als je deze met een afstandsbediening laat besturen. Ook hier geldt, hoe groter de afmetingen, hoe duurder het luik en hoe duurder de installatie.
  • Zelf monteren of uitbesteden: een ervaren doe-het-zelver met kennis van elektriciteit kan het rolluik in principe goed zelf installeren. Je krijgt hier dan dus geen garantie over, dus het herstellen van eventuele fouten moet je dan ook zelf bekostigen. Of je dit aandurft en -kan, is aan jou.

Interessante bespaartips

Er zijn enkele manieren waarop je de prijs voor je elektrische rolluik met afstandsbediening laag kunt houden.

  • Tweedehands: ga eens kijken op de verschillende marktplaatsen op het internet en je zal versteld staan van de kwaliteit van de rolluiken die daar worden aangeboden. Met een beetje geduld en geluk kun je daar een prima luik met afstandsbediening vinden voor een fractie van de prijs.
  • Een grote klus: heb je meerdere ramen waarvoor je een rolluik wilt laten plaatsen, dan kun je deze beter allemaal tegelijk laten installeren. In totaal ben je dan goedkoper uit dan wanneer je ze één voor één aanbiedt.

Vergelijk offertes

Geld besparen op een rolluik met afstandsbediening doe je door goed marktonderzoek te doen en hiermee begin je bij het opvragen van offertes. Als je hier onze vergelijkingstool gebruikt, dan zal je in een korte tijd een aantal offertes ontvangen van betrouwbare leveranciers uit jouw regio. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken en zo bepalen wie de beste deal aanbiedt wat betreft prijs/kwaliteit/service, voor jouw nieuwe rolluik met afstandsbediening.

Wat kost een rolluik precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.