Kosten rolluiken Karwei

Kosten rolluiken KarweiAls je van plan bent een nieuw rolluik aan te schaffen dan heb je vast gezien hoeveel aanbieders er zijn. Deze bieden meestal een op maat gemaakt rolluik aan inclusief de montage en garantie. Je hebt de keuze uit verschillende materialen en kleuren en kunt je rolluik uitrusten met allerlei extra foefjes. Rolluiken hoeven ook niet alleen voor ramen te worden geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een afsluiting van je zwembad of een garagedeur. Rolluiken zijn inbraakwerend, houden licht, zon en geluid tegen en isoleren je woning zodat het koel blijft in de zomer en warm in de winter. Karwei is een leverancier van rolluiken die zowel het inmeten als het plaatsen voor je kan organiseren. Wat de kosten hiervoor zijn, lees je hier.

*Tip:

→ Wat is de exacte prijs voor jouw klus? Vul het formulier in, ontvang en vergelijk vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De kosten

De prijs die je betaalt voor je rolluik bij Karwei hangt af van de afmetingen, de eventuele extra opties en de montage. In de volgende tabel vind je enkele mogelijkheden waaruit je kunt kiezen inclusief de prijs met btw.

Kostenpost Karwei aluminium rolluiken Prijs
Rolluik 1m x 1m €229
Rolluik 1,80 m x 2,40 m (bxh) €459
Rolluik 3m x 2m (bxh) €569
Rolluik 3,4 x 2,4 (bxh) €715
Bandvertrager €59
Slingerstang voor binnen €95
Elektrische bediening met schakelaar €139
Elektrische bediening met afstandsbediening €219
Inmeetservice €40 per kus
Installatie €130 tot 1,5 meter breed

€205 vanaf 1,5 meter breed

  • De goedkoopste optie: het goedkoopste rolluik bij Karwei is 1 meter bij 1 meter en kost €229. Kies je hier verder geen extra opties bij, heb je deze zelf ingemeten en installeer je hem ook zelf, dan ben je niet meer kwijt dan dat. Een rolluik zelf installeren is goed te doen door een ervaren doe-het-zelver met enige kluservaring en gereedschap. Je moet gaten boren in de gevel en eventueel verstand hebben van elektra.
  • Een gemiddeld rolluik inclusief installatie: als je een raam hebt van 1,4 meter breed en 2 meter hoog, betaal je €359. De installatie is dan nog €130 en kies je voor elektrische bediening met een schakelaar, dan kost dit €139 extra. In totaal ben je dan dus €628 kwijt of €668 als je het luik laat inmeten.
  • Een rolluik als garagedeur: wil je graag een rolluik voor je garage plaatsen, dan heb je een groot exemplaar nodig, een afstandsbediening en wil je deze waarschijnlijk niet zelf plaatsen. Voor het rolluik (3,4m x 2,4m) betaal je dan €715, voor de installatie en inmeting €245 en voor de afstandsbediening €219. Een nieuwe garagedeur heb je dan dus voor €2100 – €2200.

De prijsopbouw

De manier waarop de prijzen zijn opgebouwd is afhankelijk van de prijs van het rolluik. Voor een duur exemplaar zullen de materiaalkosten zwaarder wegen dan voor een goedkoper rolluik. Ook de installatiekosten kunnen verschillen. In verhouding leveren deze een grotere bijdrage als je een klein luik aanschaft dan wanneer je een groot luik hebt gekozen. Gemiddeld gezien kunnen we constateren dat ongeveer 35 procent van de totaalkosten gaat naar de montage en de rest, dus 65 procent, naar de materialen. Deze opbouw vind je nogmaals terug in de volgende tabel.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het planproces kom je voor een aantal keuzes te staan die de prijs zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden.

  • Zelf installeren of uitbesteden: door de werkzaamheden uit te besteden kun je dus gemiddeld 35 procent besparen van de totaalprijs. Een klein simpel rolluik is goed zelf te installeren, maar wil je een elektrisch exemplaar, dan zal je aan de elektra van je woning moeten gaan sleutelen. Of je dit aandurft en kunt, is volledig aan jou.
  • Wel of geen vensterbank: als er geen vensterbank aanwezig is voor het rolluik om op te rusten, dan zal je nog een stel hoekprofielen aan moeten schaffen. Deze kosten €7 – €12 afhankelijk van de afmetingen.
  • Extra opties: een rolluik kun je zelf zo simpel of zo automatisch maken als je wilt. Een simpele bediening is goedkoper en ook prima. Vraag je af aan welke extra opties je waarde hecht en probeer alleen in die opties te investeren.

Interessante bespaartips

Er zijn enkele manieren waarop je kunt besparen en hier vind je enkele tips.

  • Zelf inmeten: je krijgt vaak duidelijke instructies over hoe je je rolluik moet inmeten en doe je dit zelf, dan bespaar je €40.
  • Een ander materiaal: Karwei verkoopt aluminium rolluiken, en deze zijn uitermate inbraakwerend, maar kunststof rolluiken zijn goedkoper. De prijzen beginnen bij €95. Kuststof is niet zo sterk als aluminium, maar heeft verder precies dezelfde voordelen.

Vergelijk offertes

Als je precies wilt weten hoeveel je zal betalen voor jouw nieuwe rolluik, dan kun je dit het beste achterhalen door offertes aan te vragen. Kijk niet alleen naar Karwei maar ook naar andere leveranciers, vergelijk de voorwaarden en maak een overwogen beslissing. Onze vergelijkingstool kan je hier erg goed bij helpen en deze service kost niets. Binnen een korte tijd ontvang je een aantal vrijblijvende offertes die je kunt gebruiken bij je marktonderzoek.

Wat kost een rolluik precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.