Kosten handmatige bediening rolluik

Kosten handmatige bediening rolluikAls je van plan bent een rolluik aan te schaffen, dan ben je vast op de hoogte van de vele voordelen dat dit met zich meebrengt. Een rolluik geeft je privacy en beschermt je woning tegen inbrekers. Daarnaast houdt het warmte, geluid, licht en zon buiten. Er zijn erg veel soorten rolluiken te krijgen op de markt en één van de opties waar je uit kunt kiezen is de bediening. Rolluiken met een handmatige bediening zijn het goedkoopste en hier lees je over de kosten van deze exemplaren.

*Tip:

→ Wat is de exacte prijs voor jouw klus? Vul het formulier in, ontvang en vergelijk vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De kosten

Een rolluik met een handmatige bediening is eigenlijk een standaard rolluik. Veel leveranciers geven je vervolgens de mogelijkheid hier extra opties aan toe te voegen, maar in principe is dit niet nodig. Een rolluik dat je oprolt met een haspel is net zo functioneel, al moet je hier meer kracht voor zetten en je moet naar het raam toelopen. Elektrische rolluiken zijn wel moeilijker open te breken dan handmatige rolluiken. Uit de volgende tabel kun je alle kosten lezen die te maken hebben met het aanschaffen van handmatige rolluiken, inclusief btw.

Rolluik kostenpost Prijs
Aluminium rolluik 100cm x 100 cm €105 – €255
Aluminium rolluik 200cm x 200cm €360 – €625
Kunststof rolluik 100cm x 100cm €95 – €155
Kunststof rolluik 200cm x 200cm €240 – €340
Bandvertrager €59
Slingerstang voor binnen €95
Valse vensterbank €8 – €10
De opmeetkosten €50
De installatie €95 – €350
  • De goedkoopste optie: uiteraard ben je enigszins afhankelijk van de afmetingen van je raam, maar een klein rolluik van kunststof koop je al voor €100. Installeer je deze zelf, dan ben je voor dat bedrag klaar. Laat je het rolluik liever inmeten en plaatsen, dan kun je rekenen op €250.
  • Een groter exemplaar: heb je een groter rolluik nodig van aluminium, dan betaal je hiervoor gemiddeld €500. Bandvertragers zorgen ervoor dat het rolluik niet naar beneden klapt als je deze bedient en je neemt ook een slingerstang voor binnen zodat het rolluik makkelijker op te rollen is. Inclusief montage en opmeetkosten ben je dan zeker €900 kwijt.
  • Een maximaal aluminium rolluik: voor een aluminium rolluik van 3 meter bij 3,4 meter betaal je alleen al €850. Inclusief de installatie en de opmeetkosten kun je dan voor €1100 klaar zijn. Dit is zonder enige extra opties.

De prijsopbouw

Handmatige rolluiken zijn goedkoper in de aanschaf en ook om te installeren, omdat ze geen ingewikkelde motors en mechanismen bevatten. Ze hoeven ook niet te worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. De totaalprijs wordt opgebouwd uit drie onderdelen, namelijk het materiaal (dus het rolluik, wat goed is voor 65 procent van de prijs) de montage (dus de arbeidskosten die 33 procent innemen) en de voorrijkosten (2 procent). De beste manier op geld te besparen is dus door goed marktonderzoek te doen en alle aanbiedingen en koopjes te bekijken en te analyseren. Plaats je het rolluik zelf, dan bespaar je 35 procent van de totaalprijs. Deze opbouw vind je nogmaals terug in het volgende diagram.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het planproces kom je voor een aantal keuzes te staan waarmee je de prijs voor je rolluik positief of negatief kunt beïnvloeden. De keuze wat betreft de bediening heb je al gemaakt, maar er is meer.

  • Het materiaal: als je voor een handmatig bediend rolluik kiest, dan kun je misschien beter investeren in aluminium. Elektrische rolluiken zijn namelijk moeilijker te openen dan handmatige rolluiken, dus een beetje extra veiligheid is altijd goed. Aluminium is sterker en harder dan kunststof.
  • De extra opties: ook wanneer je kiest voor een handmatig rolluik heb je met extra opties te maken. Als je budget dit toelaat, kun je het rolluik verder uitrusten met een bandvertrager bijvoorbeeld, of een rolhor.
  • Wel of geen vensterbank: als je geen vensterbank hebt, dan moet het rolluik ergens anders op kunnen rusten en dit wordt gedaan door middel van valse vensterbanken. Dit zijn componenten die aan de hoek van het rolluik worden gemonteerd en die het rolluik dragen.

Interessante bespaartips

Met de volgende tips kun je nog meer besparen op je nieuwe rolluik.

  • Tweedehands: als je keuze voor handmatig een kwestie is van budget, ga dan eens de verschillende online marktplaatsen af. Hier vind je soms schitterende elektrische exemplaren voor een lage prijs.
  • Doe het zelf: het inmeten van je rolluik kun je in principe prima zelf, zolang je de instructies van de leverancier goed volgt. Ervaren doe-het-zelvers zouden ook de installatie zelf kunnen doen, vooral omdat een handmatig rolluik niet hoeft te worden aangesloten op het elektriciteitsnet.

Vergelijk offertes

Voor exacte prijzen voor jouw handmatige rolluik kun je hier onze vergelijkingstool gebruiken. Deze tool is gratis en verplicht je niet tot aankoop, maar kan wel helpen een aantal offertes te vinden van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving. Deze kun je vervolgens vergelijken met elkaar en met je eigen onderzoek, zodat je tot een weloverwogen en goed geïnformeerde beslissing komt wat betreft jouw nieuwe rolluik.

Wat kost een rolluik precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.