Kosten aluminium rolluik

Kosten aluminium rolluikHet meest gangbare materiaal voor rolluiken is aluminium. Dit is sterk, isoleert erg goed, heeft nauwelijks onderhoud nodig en kan verkregen worden in verscheidene kleuren. Een rolluik houdt geluid, zon en licht buiten, verbetert de privacy en is natuurlijk inbraak werend. Dit kan perfect zijn in een slaapkamer om een goede nachtrust te krijgen, in de woonkamer zodat je geen last hebt van pottenkijkers en als beveiligingsdeur voor je garage. Hoeveel je gemiddeld betaalt voor een aluminium rolluik, kun je hier lezen.

*Tip:

→ Wat is de exacte prijs voor jouw klus? Vul het formulier in, ontvang en vergelijk vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De kosten

De prijs voor je aluminium rolluik wordt bepaald door een aantal factoren. Zo zijn er de afmetingen, de eventuele extra mogelijkheden en ook de montage. Vaak koop je een rolluik, de installatie en de nazorg bij één en hetzelfde bedrijf. Dat is handig, want dan heb je alle gegevens op één plek. In de volgende tabel vind je een aantal scenario’s met daarbij de gemiddelde kosten, zodat je een idee kunt krijgen van wat jij voor je nieuwe rolluik zou moeten betalen. Alle bedragen zijn inclusief btw.

Rolluik kostenpost Prijs
Aluminium rolluik 100cm x 100 cm €105 – €255
Aluminium rolluik 200cm x 200cm €360 – €625
Buismotor €65 – €155
Draaischakelaar €25
Sleutel- of tijdschakelaar €55
Afstandsbediening €150
De opmeetkosten €50
De installatie €95 – €500
  • Een klein aluminium rolluik: als je graag een rolluik wilt plaatsen voor een klein raam, dan kun je deze al kopen voor een bedrag vanaf €105. Wil je deze graag laten installeren, dan komt hier €95 bij op en laat je hem ook opmeten dan nog eens €50. Een klein en simpel aluminium rolluik aanschaffen en laten plaatsen kost dus ongeveer €250.
  • Een elektrisch aluminium rolluik: het is in sommige gevallen nodig om een elektrisch rolluik aan te schaffen. Als het raam zich op een moeilijk te bereiken plek bevindt, bijvoorbeeld, of als je extra veiligheid wilt, zoals bij je garage. Ook mensen die geen kracht hebben zijn gebaat bij een elektrisch rolluik. Voor een exemplaar van 1,50 meter x 2 meter, inclusief buismotor, draaischakelaar, opmeetkosten en installatie zal je gemiddeld €850 – €950 kwijt zijn.
  • Een grote aluminium garagedeur: een echt groot aluminium rolluik, van 3 meter bij 3,4 meter, kost je alleen al €850. Voor je garage wil je natuurlijk dat deze met een afstandsbediening kan worden aangestuurd en dat hij volledig elektrisch loopt. In deze situatie zorg je voor een optimale bescherming van je spullen, maar ben je zeker €1400 kwijt.

De prijsopbouw

De totaalprijs voor je rolluik bestaat uit arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Deze laatste wordt niet altijd in rekening gebracht, maar komt steeds meer voor en neemt ongeveer 2 procent van de totaalprijs in beslag. Het rolluik zelf is goed voor 68 procent en de overige 30 procent is voor de montage. Installeer je je rolluik zelf, dan kun je dus 32 procent besparen. Ook door uitvoerig marktonderzoek te doen kun je op koopjes en aanbiedingen stuiten waarmee je nog meer van de prijs af kunt halen. Deze opbouw kun je nogmaals zien in het volgende diagram. 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De uiteindelijke prijs die je betaalt wordt door een aantal keuzes beïnvloedt. Door deze slim te maken kun je de prijs dus aanpassen op jouw budget.

  • Het materiaal: aluminium rolluiken zijn het meest gangbaar, maar als je kunststof kiest betaal je minder. Verdiep je goed in de materialen en kijk naar de functie van het rolluik, zodat je hier de juiste keuze maakt.
  • De extra opties: je kunt je rolluik met allerlei opties uitbreiden, maar of deze ook echt nodig zijn is een tweede. Natuurlijk is een tijdschakelaar handig, maar kun je dit net zo makkelijk zelf doen als je even naar het rolluik toeloopt. In sommige gevallen kan een afstandsbediening noodzaak zijn, maar neem je deze alleen omdat je liever in bed blijft liggen wanneer de rolluiken openen, dan zijn deze uitgaven niet per se noodzakelijk.
  • Zelf doen of uitbesteden: je kunt overwegen het rolluik zelf te installeren. Is het geen elektrisch exemplaar, dan is dit vaak niet heel erg moeilijk. Enige doe-het-zelf ervaring is wel gewenst en vergeet niet dat zo je garantieregeling waarschijnlijk wel vervalt.

Interessante bespaartips

Geld besparen op je nieuwe rolluik doe je met de volgende tips.

  • Inmeten: het inmeten van je rolluik kun je in principe zelf, als je de instructies die gegeven worden duidelijk volgt. Hiermee bespaar je €50 en kun je het proces versnellen.
  • Een grote klus: wil je meerdere rolluiken laten plaatsen, dan kun je het beste alles tegelijk inplannen. Zo gaan de totaalkosten naar beneden en betaal je uiteindelijk minder.

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen is door offertes te vergelijken. Gebruik hiervoor onze vergelijkingstool en dit kan wel 40 procent schelen. De service is gratis en vrijblijvend en binnen een korte tijd ontvang je dan een aantal offertes van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar om tot de beste conclusie te komen wat betreft jouw nieuwe aluminium rolluik.

 

Wat kost een rolluik precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.