Kosten elektrisch rolluik

Kosten elektrisch rolluikHet laten plaatsen van één of meerdere rolluiken brengt vele voordelen met zich mee. Rolluiken zijn namelijk niet alleen inbraakwerend, maar houden ook al het licht, de zon en een groot gedeelte van het geluid van buiten tegen. Ideaal dus voor een goede nachtrust. Daarnaast zijn rolluiken isolerend en kunnen je helpen je woning koel te houden in de zomer. Elektrische rolluiken zijn een erg populaire keuze, vooral ook omdat deze minder snel slijten en nog moeilijker zijn open te breken. Hoeveel je gemiddeld betaalt voor een nieuw elektrisch rolluik, lees je hier.

*Tip:

→ Wat is de exacte prijs voor jouw klus? Vul het formulier in, ontvang en vergelijk vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De kosten

De kosten die zal hebben voor een elektrisch rolluik worden vaak opgebouwd uit extra opties waar je voor kunt kiezen. Je neemt dus de prijs van een standaard rolluik en voegt daar een afstandsbediening of een tijdschakelaar aan toe voor een bepaalde meerwaarde. In de volgende tabel vind je de kosten voor basis kunststof of aluminium rolluiken en hoeveel je gemiddeld meer betaalt om deze elektrisch te maken. Ook de opmeet- en installatiekosten worden gegeven. Alle bedragen zijn inclusief btw.

Rolluik kostenpost Prijs
Kunststof rolluik 100cm x 100cm €95 – €155
Kunststof rolluik 200cm x 200cm €240 – €340
Aluminium rolluik 100cm x 100 cm €105 – €255
Aluminium rolluik 200cm x 200cm €360 – €625
Buismotor €65 – €155
Draaischakelaar €25
Sleutel- of tijdschakelaar €55
Afstandsbediening €150
De opmeetkosten €50
De installatie €150 – €500
  • De goedkoopste optie: een klein kunststof rolluik kun je al kopen voor €95, exclusief enige uitbreidingen of installatie. Wil je deze elektrisch maken, dan voeg je hier een kleine motor aan toe en een draaischakelaar. Dan zit je op minimaal €185. De installatie en de opmeetkosten hierbij opgeteld, kun je dan op een bedrag uitkomen van rond de €400.
  • Iets meer luxe: heb je een groter raam en wil je deze met een sensor laten bedienen, dan ben je natuurlijk meer kwijt. Dit kan met een tijdschakelaar, maar ook met bijvoorbeeld een lichtsensor. Neem je een iets groter rolluik, voeg hier een motor en een sensor aan toe en je komt op een bedrag van rond de €600 – €700 uit.
  • Een garagedeur: elektrische rolluiken lenen zich uitstekend om als garagedeur te worden geïnstalleerd. Neem dan wel een aluminium exemplaar, want dit materiaal is sterker. Een afstandsbediening is in dat geval wel erg handig, zodat je het luik vanuit je auto open kunt doen. Hiervoor kun je rekenen op een uitgave van minimaal €1200.

De prijsopbouw

De meerprijs voor een elektrisch rolluik is niet erg veel, maar de montagekosten zijn automatisch ook duurder omdat het luik op het elektriciteitsnetwerk moet worden geplaatst. De verhouding tussen arbeidskosten en materialen ligt respectievelijk rond de 28 procent en 70 procent van de totaalprijs. De voorrijkosten vormen de laatste 2 procent. De beste manier om geld te besparen is te kijken naar de materialen en door goed de markt af te zoeken naar het beste rolluik voor de juiste prijs. Door het luik zelf te installeren bespaar je 30 procent, wat ook een leuk bedrag kan zijn.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De uiteindelijke prijs die je zal betalen wordt beïnvloed door een aantal keuzes die je hebt. Maak je deze slim, dan heb je de prijs dus enigszins in de hand.

  • Het materiaal: kunststof is een prima materiaal voor rolluiken, en kost minder, maar het is minder sterk en misschien ook esthetisch niet erg mooi. De meeste mensen kiezen voor aluminium, ook omdat dit uitstekend isoleert.
  • De bediening: ook bij elektrische rolluiken heb je een aantal opties wat betreft de luxe. Een simpele draaischakelaar is aanzienlijk goedkoper dan een rolluik met een afstandsbediening, ook om te installeren. Kijk dus naar de plaatsing en de functie van je rolluik voordat je besluit hoe jij de bediening wilt zien.
  • Eventuele extra opties: naast de bediening zijn er ook andere manieren waarop je je rolluik kunt uitbreiden. Denk aan bewegingsmelders of zonnesensoren, een insectenhor, anti-optilveren of een volledig home motion system die je met je telefoon aanstuurt.

Interessante bespaartips

Als je graag een elektrisch rolluik zou willen, maar je hebt een strak budget, dan kun je deze tips gebruiken om de kosten onder controle te houden.

  • Tweedehands: je kunt een elektrisch rolluik voor een fractie van de prijs op de kop tikken op één van de tweedehands marktplaatsen. Met een beetje geluk en geduld vind je daar een exemplaar met de juiste afmetingen, in een goede staat en voor een fractie van de prijs.
  • Ga niet te ver: er zijn elektrische rolluiken die je vanuit je werk kunt bedienen, maar of je dit ook echt nodig hebt is een tweede. Vraag jezelf goed af wat het doel is van je rolluik en wat je hier voor nodig hebt.

Vergelijk offertes

Als je nog meer geld wilt besparen op je elektrische rolluik, dan doe je dat door goed marktonderzoek te doen en een aantal offertes op te vragen. Gebruik hier onze vergelijkingstool voor en je krijgt deze snel en gratis toegestuurd.

Wat kost een rolluik precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.