Kosten Heroal rolluiken

Kosten Heroal rolluikenEr zijn een aantal producenten van kwalitatieve rolluiken en Heroal is hier één van. Dit Duitse bedrijf staat bekend om duurzaamheid, functionaliteit en design. De rolluiken van Heroal zijn namelijk uitgerust met energiebesparende kenmerken, kunnen gemaakt worden in een variëteit van vormen en maten en zijn samengesteld met het beste kwaliteit aluminium. Rolluiken hebben vele voordelen, zoals het buitenhouden van inbrekers, het verbeteren van de privacy, het isoleren van een ruimte en het tegenhouden van zon, licht en geluid. Hier lees je alles over de gemiddelde kosten voor Heroal rolluiken.

*Tip:

→ Wat is de exacte prijs voor jouw klus? Vul het formulier in, ontvang en vergelijk vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De kosten

Heroal heeft verschillende type rolluiken die slechts een klein beetje in prijs verschillen. De prijs die jij zal betalen hangt af van wie het rolluik opmeet en installeert, wat de afmetingen zijn en welke extra opties je eraan toe wilt laten voegen. De prijzen in de volgende tabel zijn inclusief btw en de extra kosten waar je mee te maken kunt krijgen worden ook vermeld.

Kostenpost Prijs
Heroal HR41 1m x 1m – 2m x 2m €120 – €370
Heroal HR42 2m x 2m – 3m x 2,5m €370 – €590
Heroal HK842 1m x 1m – 2m x 2m €110 – €305
Heroal HK842 2m x 2m – 3m x 2,3m €305 – €460
Heroal Mini E 1m x 1m – 2m x 2m €120 – €370
Heroal Mini E 2m x 2m – 3m x 2,5m €370 – €590
Elektrische bediening met motor €70
Elektrische bediening op afstand €115
Valse vensterbank €8 – €10
Opmeten €50
Montage €95 – €250
  • De goedkoopste optie: voor een klein rolluik van Heroal betaal je iets meer dan €100 per stuk. Hier komen dan eventueel nog extra opties of de montage bij. Als je het rolluik verder zelf installeert en niet uitrust kun je dus voor deze prijs klaar zijn. Er worden vaak duidelijke instructies gegeven over het inmeten en hoe dit te doen en als je geen elektrisch rolluik aanschaft is het installeren ook niet heel erg moeilijk. Enige doe-het-zelf ervaring is wel gewenst.
  • Een gemiddeld rolluik: een rolluik van gemiddelde afmetingen zoals 1 meter breed bij 1,80 meter hoog kost bij Heroal €170. Wil je verder de gemakkelijkste optie, dan laat je het inmeten en het plaatsen aan de professionals over. Hiervoor betaal je dan gemiddeld €160. Vaak wordt ook een elektrische bediening gekozen, voor €115. In totaal kun je dan al een Heroal rolluik van deze afmetingen hebben staan voor €445.
  • Een rolluik als garagedeur: rolluiken hoeven natuurlijk niet voor het raam worden geplaatst. Je kunt ze ook gebruiken om je garage mee af te sluiten of je zwembad af te dekken. Een Heroal rolluik van 3 m breed en 2,5 meter hoog, inclusief inmeten, monteren en een elektrische bediening op afstand, kost gemiddeld €950.

De prijsopbouw

De gemiddelde prijsopbouw voor het aanschaffen en monteren van een rolluik bestaat voor 35 procent uit de montagekosten en 65 procent uit de materialen. Als je een goedkoper exemplaar kiest, dan zullen de materialen een kleiner gedeelte inleveren en is de montage relatief duur. Kies je een groot exemplaar, dan is de montage relatief goedkoop, maar zullen de materialen juist zwaarder wegen. Het volgende diagram geeft de meest gangbare prijsopbouw, zonder uitzonderingen, nogmaals weer.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het plannen voor je nieuwe Heroal rolluik kom je voor een aantal keuzes te staan die invloed hebben op de eindprijs.

  • De extra opties: het is makkelijk om te veel handige extra opties te bestellen, omdat deze je allemaal het leven gemakkelijker maken. Vraag je van tevoren af welke opties je nodig hebt, zodat je niet met een afstandsbediening komt te zitten die je eigenlijk niet gebruikt.
  • Wel of geen vensterbank: het rolluik wordt zo gemonteerd dat het rust op je vensterbank. Heb je echter geen vensterbank, dan schaf je hier een zogenaamde valse vensterbank bij aan. Dit zijn hoekprofielen en deze zijn niet duur.
  • Zelf monteren of uitbesteden: een andere keuze die je hebt is dat je het rolluik zelf monteert. Hiervoor moet je gaten boren in de gevel en misschien ook het rolluik aansluiten op de elektriciteit, dus hier heb je wel enige doe-het-zelf ervaring voor nodig.

Interessante bespaartips

Je kunt de volgende tips gebruiken om de kosten niet uit de hand te laten lopen.

  • Inmeten: je kunt wel €50 besparen als je het rolluik zelf inmeet en vaak worden hier hele duidelijke instructies voor gegeven.
  • Een grotere klus: ben je van plan meerdere rolluiken te laten plaatsen, dan is het verstandig dit tegelijkertijd te laten doen. Uiteindelijk betaal je dan vaak minder dan wanneer je ze één voor één laat plaatsen.

Vergelijk offertes

Bespaar tot 40 procent op de kostprijs voor je nieuwe rolluik en gebruik hier onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool voor het opvragen van offertes. Deze service is gratis en vrijblijvend en kan je helpen bij het vinden van de juiste leverancier voor jouw nieuwe rolluik.

Wat kost een rolluik precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.