Kosten rolluiken montage

Kosten rolluiken montageWanneer je eraan denkt een nieuw rolluik aan te schaffen, dan krijg je met montagekosten te maken. Deze montagekosten verschillen per rolluik en per bedieningssoort. Ook kun je ervoor kiezen het rolluik zelf te installeren. Rolluiken geven je beschutting van de zon, kunnen geluiden van buiten tegenhouden, zijn inbraakwerend, isolerend en blokkeren al het licht. Als je al een rolluik hebt en je bent geïnteresseerd in de kosten voor het monteren ervan, dan ben je hier aan het goede adres.

*Tip:

→ Wat is de exacte prijs voor jouw klus? Vul het formulier in, ontvang en vergelijk vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De kosten

De prijs die je uiteindelijk betaalt voor het installeren van het rolluik, hangt af van de plaats ervan en de bediening. Daarnaast zijn er ook eventuele kosten voor het opmeten van het rolluik die in rekening kunnen worden gebracht. Hier vind je enkele situaties met een gemiddelde prijsindicatie. Alle bedragen zijn inclusief btw en exclusief het rolluik zelf.

Werkzaamheden Prijs
Rolluik zelf monteren €0
Opmeten €50
Monteren handbediend of elektrisch rolluik €95 – €175
Monteren handbediend of elektrisch rolluik op een dakkapel €150 – €205
Monteren elektrisch rolluik met tijdschakelaar €150 – €225
Monteren elektrisch rolluik met tijdschakelaar op dakkapel €200 – €250
  • De goedkoopste optie: uiteraard is de goedkoopste optie die je hebt het zelf monteren van het rolluik. In vele gevallen kan dit prima. Je bespaart dan alle kosten die je anders aan een installatiebedrijf zou uitgeven. Je hebt doe-het-zelf ervaring nodig, kracht, zorgvuldigheid en verstand van elektra.
  • Een simpel rolluik laten plaatsen: als het rolluik op een makkelijke plek geplaatst moet worden en het is een niet ingewikkeld exemplaar, dan kun je voor een bedrag van onder de €100 soms je rolluik al laten plaatsen. Hoe groter het exemplaar hoe hoger de prijs.
  • De duurste optie: bevindt het rolluik zich op hoogte, is het groot of is het een ingewikkelde uitvoering, zoals met een tijdschakelaar, dan betaal je meer voor de installatie. Soms komen er ook extra kosten bij kijken zoals het huren van een steiger of hoogwerker en het afvoeren van sloopmateriaal als dit er is.

De prijsopbouw

De prijs die je uiteindelijk betaalt voor je rolluik bestaat uit drie onderdelen. Zo is er het rolluik zelf, zijn er de arbeidskosten en de voorrijkosten. Van deze componenten weegt het rolluik zelf het zwaarste mee en deze neemt 68 procent in van de uiteindelijke prijs. De arbeidskosten zijn relatief laag, omdat het geen ingewikkelde klus is, en deze nemen 30 procent in. De laatste 2 procent worden ingenomen door de voorrijkosten. Door zelf de installatie te doen bespaar je dus 32 procent van de totaalprijs. Omdat het rolluik zelf zo’n groot gedeelte inneemt van de totaalprijs kun je ongetwijfeld ook nog wel geld besparen door goed marktonderzoek te doen. Deze verhouding zie je ook in het onderstaande diagram.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Er zijn een aantal keuzes die je kunt maken wat betreft het monteren van je rolluik waarmee je de kosten positief of negatief kunt beïnvloeden.

  • Zelf doen of uitbesteden: zoals we boven gezien hebben kun je door de installatie zelf te doen een derde besparen op de totaalkosten. Houd er echter rekening mee dat als je dit zelf doet je geen garantie zal hebben en je de kosten zelf moet dragen als er iets mis gaat. De meeste mensen kiezen om deze reden de werkzaamheden uit te besteden.
  • De afmetingen van het rolluik: hoe groter het rolluik hoe meer je betaalt. Natuurlijk ben je afhankelijk van de afmetingen van je raam, maar voor het aanschaffen en installeren van een rolluik als garagedeur betaal je bijvoorbeeld makkelijk €250 of meer voor alleen de installatie.
  • Het soort rolluik en de plaatsing: hoe groter hoe duurder maar ook hoe ingewikkelder hoe duurder. Is er sprake van een tijdschakelaar of moet het rolluik op hoogte worden geïnstalleerd, dan betaal je altijd meer.

Interessante bespaartips

Het geld dat je zal moeten investeren als je een rolluik aan wilt schaffen is niet altijd gering. Hier vind je enkele tips waarmee je de kosten laag kunt houden.

  • Een grotere klus: als je meerdere ramen hebt waar je een rolluik voor zou willen plaatsen, dan kun je het beste alles tegelijkertijd aanbieden. In totaal ben je dan minder kwijt dan wanneer je de werkzaamheden één voor één zou inplannen.
  • Tweedehands: soms zijn er op de online tweedehands marktplaatsen nog goede rolluiken te vinden voor een fractie van de prijs. Mensen die hun huis verkocht hebben bijvoorbeeld en de nieuwe eigenaar wil ze niet. Zo kun je aanzienlijk besparen.

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen is door offertes te vergelijken. Dit doe je snel en gemakkelijk met onze vergelijkingstool. Vul je gegevens in en in een korte tijd ontvang je een aantal offertes van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving. Deze service is gratis en vrijblijvend en kan je helpen met het maken van de beste beslissing omtrent jouw nieuwe rolluiken.

Wat kost een rolluik precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.