Kosten opties rolluiken

Kosten opties rolluikenHet aanschaffen van een rolluik is in vele gevallen een goed idee. Niet alleen kun je er ongewenste inbrekers mee afschrikken en tegenhouden, rolluiken fungeren ook als zonwering, geluidisolators en isoleren de warmte ook. Ze blokkeren al het licht, zodat je de kamer rustig en koel kunt houden. Vaak kies je eerst uit een materiaal voor je rolluik (aluminium of kunststof), daarna kies je de bediening (elektrisch of handmatig) en uiteindelijk heb je de keuze uit verschillende extra opties. Hier lees je over de kosten die hiermee gepaard gaan en wat je met deze extra opties kan.

*Tip:

→ Wat is de exacte prijs voor jouw klus? Vul het formulier in, ontvang en vergelijk vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De kosten

De prijs die je uiteindelijk moet betalen voor deze extra opties hangt af van de hoeveelheid die je kiest en welke je kiest. Een Home Motion System is natuurlijk veel duurder dan een stel anti-optilveren. Elke leverancier heeft verschillende mogelijkheden en sommige ervan zijn zeer de moeite waard. In de onderstaande tabel vind je enkele voorbeelden, inclusief btw.

Extra optie Prijs per stuk
Home Motion System €450
Bewegingsmelder €200
Zonnesensoren €175
Insectenhor €70
Bandvertrager €45
Valse vensterbank €8 – €10
Lakstift €10
Anti-optilveren €5
  • De goedkoopste opties: voor deze extra opties hoef je niet veel geld uit te geven. Een stel anti-optilveren zorgen ervoor dat inbrekers het luik niet kunnen optillen. Met een lakstift kun je eventuele beschadigingen maskeren en een valse vensterbank dient als ondersteuning voor wanneer je zelf geen vensterbank hebt. Alle drie erg handig en niet duurder dan €10 per stuk.
  • Iets duurder: bandvertragers en insectenhorren zijn er om je het leven makkelijker te maken. De eerste zorgt ervoor dat een handmatig rolluik altijd geleidelijk naar beneden zakt in plaats van in één klap. Insectenhorren houden de insecten tegen, wat handig kan zijn als je het rolluik open of gedeeltelijk open wilt zetten.
  • Sensoren: als laatste kun je het luik uitrusten met sensoren. Zo zijn er zonnesensoren die hem dicht doen als er te veel zon op schijnt. Bewegingsmelders geven een melding als er iemand of iets al lange tijd voor je rolluik staat. Kies je voor een volledig Home Motion System, dan kun je de rolluiken via een app bedienen zolang je telefoon opgeladen is en een internetverbinding heeft.

Interessante bespaartips

Als je het waard vindt om geld uit te geven aan deze extra opties, dan wil je vast ook wel weten hoe je dit geld eventueel ergens anders kunt besparen. Hier kun je de volgende tips voor gebruiken.

  • Het materiaal: er zijn kunststof en aluminium rolhorren te krijgen. Beide fungeren prima, al is aluminium iets sterker. Kunststof is echter wel goedkoper dan aluminium en door dit materiaal te kiezen kun je dus geld besparen. Dit zou je vervolgens kunnen investeren in een zonnesensor.
  • Zelf doen: je kunt overwegen om de installatie van je rolluiken zelf te doen, maar dit is niet makkelijk, vooral niet als je een aantal extra opties gekozen hebben die speciale aandacht vragen. Wat je wel kunt doen om geld te besparen is het rolluik zelf opmeten. Hiermee bespaar je €50 en versnel je het proces.
  • Een plaatselijke leverancier: zoek je leverancier zo dicht mogelijk bij huis. Dan kun je de rolhorren zelf ophalen en geld besparen op de afleveringskosten bijvoorbeeld. Daarnaast haal je zo iemand met kennis van de regio in huis en kun je gebruik maken van eventuele handige connecties. Voorrijkosten blijven zo minimaal.

Vergelijk offertes

De beste manier om te achterhalen hoeveel jij precies zal moeten betalen voor je rolluik is door het opvragen van offertes. Dit doe je snel en makkelijk met onze vergelijkingstool. Je vult je gegevens in en binnen een korte tijd ontvang je een aantal offertes van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving. Deze vergelijk je met elkaar om de beste deal te vinden wat betreft jouw rolluiken.

Wat kost een rolluik precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.