Kosten kunststof rolluiken

Kosten kunststof rolluikenKunststof is een materiaal dat we steeds vaker terugzien in woningen. Je kunt kiezen voor kunststof in je kozijnen of dakkapel en er zijn ook kunststof rolluiken beschikbaar. Deze zijn goedkoper dan aluminium rolluiken, en ook niet zo sterk, maar fungeren in principe erg goed. Daarnaast kun je kunststof vinden in een groot aantal uitvoeringen, zodat er altijd een rolluik is naar jouw smaak. Hoeveel je hiervoor gemiddeld betaalt, lees je hier.

*Tip:

→ Wat is de exacte prijs voor jouw klus? Vul het formulier in, ontvang en vergelijk vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De kosten

Kunststof rolluiken zijn iets goedkoper dan aluminium rolluiken en de prijs wordt voornamelijk bepaald door de afmetingen, de bediening en de montage. In de volgende tabel vind je enkele prijsvoorbeelden waarmee je een beeld kunt krijgen van wat de kosten zouden zijn voor jouw nieuwe rolluik. Alle bedragen zijn inclusief btw.

Rolluik kostenpost Prijs
Kunststof rolluik 100cm x 100cm €95 – €155
Kunststof rolluik 200cm x 200cm €240 – €340
Buismotor €65 – €155
Draaischakelaar €25
Sleutel- of tijdschakelaar €55
Afstandsbediening €150
De opmeetkosten €50
De installatie €95 – €500
  • Een klein kunststof rolluik: je kunt voor een bedrag van onder de €100 al een kunststof rolluik aanschaffen. Deze moet je dan zelf installeren en wordt handmatig op- en afgerold. Inclusief installatie en opmeetkosten ben je dan voor gemiddeld €250 klaar.
  • Een groot kunststof rolluik met draaischakelaar: het is soms wel handig als je grote rolluik elektrisch te bedienen is. De meest simpele optie die je daarvoor hebt is een draaischakelaar. Een groot rolluik van 2m bij 2m, inclusief installatie en elektrische bediening kost je gemiddeld €600.
  • De meest luxe optie: een rolluik hoeft niet alleen voor het raam geplaatst te worden. Wat dacht je van een elektrisch en op afstand bedienbaar rolluik voor je garage? Voor een kunststof exemplaar betaal je dan zeker €1000, inclusief installatie, opmeetkosten en een afstandsbediening.

De prijsopbouw

De installatie van kunststof rolluiken is relatief makkelijk, vooral als deze geen ingewikkeld elektrisch mechanisme hebben. Je kunt dus overwegen om dit zelf te doen. Aangezien de arbeidskosten ongeveer 30 procent van de totaalkosten in beslag nemen, en de voorrijkosten 2 procent, kun je zo een besparing maken van 32 procent. Hier moet je zeker doe-het-zelf ervaring voor hebben en in het geval van een elektrisch raam verstand van elektra. De materialen, dus het rolluik zelf, nemen 68 procent van de totaalprijs in beslag. Dit is een groot gedeelte, dus je kunt door goed marktonderzoek te doen ook vaak een goede prijs vinden. Deze prijsopbouw vind je terug in het volgende diagram.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Door voor kunststof te kiezen heb je al een keuze gemaakt die gunstig is voor de prijs. Er zijn ook andere manieren waarop je de prijs door slimme keuzes te maken kunt beïnvloeden.

  • De uitbreidingen: vraag jezelf af of je echt een elektrisch rolluik nodig hebt of niet. Bevindt deze zich op een moeilijk te bereiken plek, is hij groot of fungeert hij als garagedeur, dan is een elektrisch luik wel erg handig. Er zijn veel mogelijkheden, dus zorg ervoor dat je de juiste kiest voor jouw situatie.
  • Andere extra opties: daarnaast kun je je rolluik ook uitrusten met extra opties, zoals anti-optilveren, een bewegingsmelder of een zonnesensor, een insectenhor en een home motion system. Zo maak je de rolhor zo simpel of luxe als je zelf wilt en nodig hebt.
  • Zelf installeren of uitbesteden: de meeste leveranciers bieden een pakket aan waarin de aankoop, de plaatsing en de garantie wordt geregeld. Je kunt het rolluik echter ook zelf installeren en voor een beetje doe-het-zelver is dit goed te doen. Je moet gaten boren in de gevel en eventueel verstand hebben van elektriciteit. Hier bespaar je dan wel 32 procent mee op de totaalprijs.

Interessante bespaartips

Geld besparen doe je ook door de onderste tips te gebruiken.

  • Tweedehands: zou je graag een elektrisch rolluik willen aanschaffen, maar ligt dit toch buiten je budget, kijk dan eens op de tweedehands marktplaatsen. Hier vind je soms kwalitatieve en mooie exemplaren voor een fractie van de prijs. Met een beetje geduld en geluk zit het rolluik met jouw afmetingen hier ook tussen.
  • Inmeten: als je de duidelijke instructies volgt die worden aangegeven door de leverancier, dan kun je je rolluik zelf ook prima inmeten. Vaak vind je deze instructies op de website of in de winkel van de leverancier waarbij je de rolluiken ook bestelt. Het opmeten is niet moeilijk en door dit zelf te doen bespaar je toch weer €50.

Vergelijk offertes

Een laatste manier om geld te besparen is door offertes te vergelijken en dit doe je snel en makkelijk met onze vergelijkingstool. Je vult een klein aantal gegevens in en geeft ons de specificaties van de klus, en de tool zal je in een korte tijd een aantal offertes sturen van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving. Deze kun je met elkaar vergelijken en tot de beste beslissing komen wat betreft jouw nieuwe rolluik.

Wat kost een rolluik precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.