Kosten goedkoopste rolluiken

Kosten goedkoopste rolluikenAls je op zoek bent naar een rolluik, maar je hebt een beperkt budget ter beschikking, dan zijn er voldoende mogelijkheden om een lage prijs te realiseren. Als je de keuzes wat betreft het materiaal, de bediening en het installeren goed maakt, kun je voor een paar honderd euro al een nieuw rolluik bezitten. Hier lees je alles over hoe je een goedkoop rolluik kunt aanschaffen en wat deze gemiddeld kost.

*Tip:

→ Wat is de exacte prijs voor jouw klus? Vul het formulier in, ontvang en vergelijk vrijblijvend tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.

De kosten

Ten eerste de kosten. Een kunststof rolluik is goedkoper dan een aluminium rolluik en een elektrische bediening is duurder dan een handmatige bediening. Verder zijn er ook installatiekosten en opmeetkosten en zou je kunnen overwegen enkele extra opties te laten plaatsen. De goedkoopste combinatie is een kunststof rolluik, met een handmatige bediening en deze zelf ophalen en installeren. De prijzen vind je in de tabel beneden. Omdat dit laatste niet voor iedereen is weggelegd, vind je hier ook een indicatie van de eventuele montagekosten. Alle bedragen zijn inclusief btw.

Rolluik kostenpost Prijs
Kunststof rolluik 100cm x 100cm €95 – €155
Kunststof rolluik 200cm x 200cm €240 – €340
Valse vensterbank €8 – €10
De opmeetkosten €50
De installatie €95 – €350
  • De goedkoopste goedkope optie: theoretisch koop je een klein kunststof rolluik voor €100 en als je deze zelf ophaalt en installeert ben je dus ook echt maar €100 kwijt. Handmatige rolluiken zijn makkelijker te installeren dan elektrische en een ervaren doe-het-zelver kan dit wel. Voor grotere rolluiken betaal je uiteraard extra.
  • Toch laten installeren: durf je het toch niet aan om het rolluik zelf te installeren, kan een klein rolluik worden gemonteerd voor €100. Doe je het opmeten zelf, dan ben je inclusief installatie en een klein rolluik voor €200 klaar.
  • De duurste goedkope optie: als je een groot rolluik nodig hebt, je hebt geen vensterbank en je wilt het opmeten en de installatie uitbesteden, dan kun je rekenen op €800 voor een exemplaar van 3,4 meter bij 3 meter.

De prijsopbouw

Goedkope rolluiken zijn vaak ook goedkoop om te installeren, omdat ze simpel zijn en handmatig worden bediend. Daardoor hoeven ze niet te worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. De materialen nemen de grootste plek in beslag, namelijk 70 procent. Daarna gaat 28 procent naar de montage en 2 procent naar eventuele voorrijkosten en afleveringskosten. Plaats je je rolluik zelf, dan kun je dus 30 procent van de totaalprijs besparen. Het rolluik is een aanzienlijk onderdeel van de totaalprijs en hier kun je dus vaak ook nog wel een besparing maken. Dit doe je door de markt goed af te zoeken naar koopjes en aanbiedingen en door een aantal offertes op te vagen van rolluiken leveranciers. Het volgende diagram geeft bovengenoemde opbouw nogmaals weer.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Alle keuzes die boven genoemd zijn hebben als resultaat dat de prijs naar beneden gaat als je deze slim maakt. Het materiaal, de bediening en de montage zijn grote bijdragers, maar hier vind je er nog enkele.

  • Opmeten: je kunt €50 uitgeven om je rolluik te laten opmeten, maar in principe kun je dit erg goed zelf. De meeste leveranciers geven duidelijke instructies over hoe je dit moet doen. Daarnaast zal je je rolluiken dan ook sneller in huis hebben.
  • Nieuw of tweedehands: je kunt er natuurlijk voor kiezen een nieuw rolluik aan te schaffen, maar wist je dat er tweedehands soms prima exemplaren te vinden zijn voor een fractie van de prijs? Op die manier kun je misschien een wat luxere versie veroorloven, of kun je het bespaarde geld uitgeven aan een installatieservice.
  • Kwaliteit vs. goedkoop: het is vaak wel beter om te investeren in een kwalitatief rolluik. Deze gaan langer mee en zijn op de lange termijn dus vaak goedkoper. Je wilt natuurlijk geen goedkoop rolluik waar je niet meerdere tientallen jaren gebruik van kunt maken.

Interessante bespaartips

Naast het slim maken en goed overwegen van bovenstaande keuzes, kun je ook anders geld besparen op je nieuwe rolluiken.

  • Kies een plaatselijke leverancier: niet alleen kun je dan je rolluiken zelf ophalen en bezorgingskosten vermijden. Als je de rolluiken laat installeren, kun je ook met een plaatselijke leverancier gebruik maken van alle connecties binnen de regio en zullen de voorrijkosten worden geminimaliseerd.
  • Kwantumkorting: ben je van plan meerdere rolluiken aan te schaffen en te plaatsen? Dan is het uiteindelijk goedkoper om dit tegelijkertijd te doen in plaats van apart. Veel bedrijven geven een kwantumkorting voor grote klussen en aanzienlijke bestellingen. Soms kan dit wel tot 10 procent schelen op het eindbedrag.

Vergelijk offertes

Een laatste manier waarop je geld kunt besparen op je rolluiken is door het vergelijken van offertes. Aangezien de materialen 70 procent innemen van de totaalprijs kan dit zeer gunstig uitpakken. Gebruik hier onze vergelijkingstool voor en je besparing kan oplopen tot 40 procent. Deze service is gratis en vrijblijvend en helpt je tot de juiste beslissing te komen wat betreft jouw nieuwe rolluik.

Wat kost een rolluik precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.